joi, 9 septembrie 2010

Valjevo, Serbia




Dupa mai mult timp in care nu am iesit la stanca reusesc in sfarsit sa leg cateva weekenduri la Herculane si acum in Serbia, la Valjevo. Mi-era tare dor sa catar la stanca si ma cam saturasem de sala si plastic iar o data ce am cam terminat cu concursurile am inceput sa ies.

Desi la inceput a fost bine, cataram cu mare bucurie, insa dupa mai mult de 10 miscari incepeam sa ma pompez groaznic iar pe fete cazute imi cam pierdusem simtul ’picioarelor’. Incet incet insa mi-am dat drumul...

Primul weekend la Herculane m-am dat pe trasee stiute, usoare incercand sa imi aduc aminte cum se face la stanca si am mai incercat si Licurici, traseu scurt, foarte tehnic cu prize foarte mici, insa nu am reusit mare lucru pe el.

Al doilea weekend la surplomba, cu Mardale avand in plan Apanpas si Marcus Sharky. Eu venisem cu bormasina si ceva spituri ca sa amenajez o varianta mai usoara la un traseu mai vechi iar apoi am dat ceva ture pe Apanpas, de antrenament.




Mardale in CTRL -C 7a+
" cea mai lunga cadere din viata mea..."


Acum suntem la Valjevo, o zona noua pentru noi in Serbia. Cam la 280 km de Timisoara, peisaj frumos iar stanca in mare parte surplombata, de buna calitate si multe proiecte. Sunt 3 zone mari cu cate 25 de trasee in fiecare zona, batute bine, 2 la soare si unul langa rau in padure la umbra.

In prima zi ne desfatam cu trasee usoare si medii incercate la vedere si facute second go. Suntem multi, 13 (Eu, Titi, Ceasca, Sorin, Alina, Mardale, Diana, Natalia, Marcus, Doru, Coco, Ama si Luisa) si fiecare isi gaseste cate ceva de catarat iar o parte dintre fete viziteaza zona.

In Shorty 7c



Doru Fotografu'

Coco in Aurora Australis 7b




Ziua se termina cu o masa copioasa la restaurant pentru unii sau langa foc pentru altii, o sticla de vin si narghilea iar apoi somn in iarba sau in corturi...dupa preferinte.

A doua zi eu unul am incercat sa mai catar insa dupa o incercare la vedere pe un 7b foarte frumos si terminata in mod tragi-comic cu epuizarea resurselor (energetice si mentale) si o miscare destul de indecisa la lantul top-ului, ceva poze din coarda si inca niste incercari nereusite pe un alt traseu am plecat multumiti spre casa. Dar asta nu inainte ca lui Marcus sa ii iasa la ultimele incercari ale zilei traseul care l-a zdruncinat in repetate randuri cu caderi din dreptul top-ului.

Ceasca in Aurora Australis 7b



Urmeaza un nou weekend.... la Herculane !

Spor la toata lumea si profitati, cat inca e vreme buna.

Un comentariu:

  1. Faina treaba ! sper sa aveti parte de cat mai multa vreme buna de catarat ...si sa auzim numai vestiu bune !!

    RăspundețiȘtergere