miercuri, 18 martie 2015

Kalymnos 2015 - saptamana 1
Suntem deja de o saptamana pe insula care e probabil paradisul tuturor cataratorilor. Pentru noi cel putin, asa e!
  Echipa e: Tomi, Cristina, Ioana si eu. Pana acum totul a mers super bine. De cand am plecat din Timisoara, dupa un condus de noapte, greoi, de pe la 9 seara pana a doua zi dupamasa, ajunsi in Atena am baut o cafea buna si ne-am imbarcat pe ferry-ul de la Blue Star. Am adormit destul de rapid si ne-am trezit de dimineata in portul Pothia din Kalymnos unde ne asteptau gazdele noastre. Nu prea vroiam decat sa ajungem la cazare sa mancam ceva si sa dormim din nou. Asa am si facut, dupa ce am desfacut prima sticla de vin. Prima data cand beau vin la 6 dimineata, dupa care direct la somn. E un feeling fain :)

Kalymnosul l-am redescoperit poate chiar mai impresionant decat mi-l aminteam. Totul e bine pentru un catarator pasionat. Foarte multe zone, multe noi, multe trasee de 5*, totul pe o insula mica, mancare buna si vremea ok.

Am inceput usurel cu cateva zile de catarat trasee usoare, de adaptare. Avem 4 saptamani aici deci nu trebuie sa ne agitam foarte tare. Nicicare dintre noi nu e stilul sa se agite prea tare deci ne intelegem bine.
Ghost kitchen a fost prima zona, una noua si pentru mine cu un perete putin surplombant si cu multe formatiuni care ies din perete, ca niste maini gata sa te apuce sa te traga inauntru :). Impresionant si putin scary stilul pentru noi, pentru prima zi. A fost insa o zi calduta care am incheiat-o pe niste fete cazute superbe.
Cam ud pe aici prin Grande Grotta


Fantomele din Ghost Kitchen In fiecare zi am mers intr-o zona noua: Odissey, Arginonta Skyline, Ivory Tower, Galatiani si am inceput sa ne simtim tot mai bine pe stanca.

Pe langa traseele usoare-medii, de introducere, am pus ochii si buclele pe un traseu care urmeaza sa imi fie proiect si pe care sper sa il fac excursia asta. Gaia, 8b din Odissey are cam 20 miscari tari una dupa alta, fara respiro si cu majoritatea prizelor de genul alveolelor proaste de 2-3 degete pe o surplomba de 30 grade. Nu arata cine stie ce de jos insa o data ce m-am dat pe el si am descifrat miscarile a inceput sa imi placa si vreau sa ma lupt cu el. Deci voi mai avea cateva zile pe el. Nu prea multe ca nu vreau sa petrec prea mult timp pe un traseu ci vreau sa incerc mai multe grele, chiar daca nu ies toate.

Gaia 8b


Ieri am fost la Galatiani unde sigur vom mai merge de cateva ori. E o grota mare cu colonete, bulbi (conopide le zicem noi) si stalactite. Super faine trasee, am catarat deja cateva printre care un 7b de 35 m, la vedere, doar cu prize bune intr-o surplomba mare. Excelent!

Maine Arhi!Mai multe poze aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1024046707624943.1073741857.150816214948001&type=1


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu